Informatie

Verzending een week uitgesteld

Verzending een week uitgesteld


Vanwege de te verwachte sneeuw en vorst aankomend weekend hebben wij besloten om de verzending van de knollen een week op te schuiven.

We willen alleen de beste kwaliteit leveren en zullen de knollen dus een weekje langer vorst vrij opslaan.

Geen paniek want de knollen mogen toch pas eind april de grond in!

Lees meer

Laatste nieuws!

Laatste nieuws!

De voorraden zijn zichtbaar!

Lees meer

Over Dahlia's

Over Dahlia's

Dahlia is een Griekse meisjesnaam. Het betekent 'bloem'. Dahlia’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Vanaf 1810 begon de teelt zich in Nederland te ontwikkelen. Dahlia’s zijn zeer veelzijdige sierbloemen.

Naast de verschillende hoogten (er zijn dahlia’s die maar 20 cm hoog worden en planten die wel twee meter kunnen bereiken) is er ook nog een uitgebreide variatie aan bloemvormen en –kleuren. Men schat het aantal variaties wereldwijd wel op 20.000. Door deze variaties zijn er veel gebruiksmogelijkheden voor dahlia’s. 

Dahlia’s zijn dankbare planten. De eerste dahlia’s kunnen al vanaf half juni bloeien. Bij een goede verzorging gaat de bloei door tot de eerste nachtvorst invalt. Als u de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijdert, zult u beloond worden met een overvloed van bloemen in de mooiste kleuren en vormen.

Lees meer

Planten van dahlia’s

Planten van dahlia’s

Dahlia’s groeien in elke grondsoort, als de grond maar goed doorlatend en vooral niet te droog is. Dahlia’s houden van zonlicht, al vinden ze een aantal uren schaduw per dag geen probleem. De lagere soorten dahlia zijn heel geschikt om in perken of bloembakken op terras of balkon te planten. Zorg wel voor voldoende grote potten (± 10 liter) die voldoende vocht kunnen bevatten zodat de dahlia’s niet droog komen staan.

Lees meer

Het verzorgen van dahlia’s

Het verzorgen van dahlia’s

Hogere dahlia’s moeten gesteund worden zodat  ze bij stevige wind niet omvallen.U kunt dahlia’s kleiner houden door ze in het begin te toppen. Ze zullen dan meer in de breedte uitgroeien en veel bloemen geven. Ook als u de uitgebloeide bloemen steeds weghaalt zal de plant zich blijven vertakken en steeds nieuwe bloemen vormen. 

Lees meer

Dahlia knollen online kopen

Dahlia knollen online kopen

Wanneer u uw dahlia's online koopt kunt u er op rekenen dat deze op een juiste manier worden verzonden.  U ontvangt de dahlia's vlak voor de periode waarin ze geplant kunnen worden. Dahlia's worden eind mei, begin juni geplant. 


Lees meer

Dahlia’s bewaren

Dahlia’s bewaren

Dahlia's zijn niet winterhard. Als u de knollen wilt bewaren moeten ze voor de winter gerooid worden. Na de eerste nachtvorst zijn de planten bevroren. De knollen kunnen dan gerooid worden. De stelen kunt u terugsnoeien. Vergeet niet de planten te labelen, zodat de hoge en lage soorten volgend jaar weer op de gewenste plaats kunnen worden geplant.

Lees meer

Bloemen in augustus!

Bloemen in augustus!

De dahlia is een najaarsbloeier. Plant ze vnanaf half mei en geniet vanaf augustus van een mooi kleurenpallet in je tuin.

Daarnaast zijn onze soorten uitermate geschikt voor op de vaas! Iedere dag een bos verse dahlia's in je huis uit eigen tuin!

Lees meer
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8